زیتون نوعی میوه است که روی درختان زیتون رشد می کند و برای شما بسیار سالم است. صدها نوع روغن زیتون وجود دارد که عمدتاً در کشورهای اطراف دریای مدیترانه رشد می کنند، اما در مناطق دیگر مانند کالیفرنیا نیز رشد می کنند. اسپانیا، یونان و ایتالیا بزرگترین تولیدکنندگان زیتون سبز، زیتون بنفش و زیتون سیاه هستند. طعم شور، تلخ و گاه میوه ای زیتون عمدتاً به دلیل روش های نگهداری است که برای درمان زیتون استفاده می شود.
صدها گونه درخت زیتون نه تنها به خاطر میوه های خوشمزه زیتون بلکه به خاطر چوب و برگ هایشان نیز ارزشمند هستند. در واقع می گویند برخی از انواع درختان زیتون بیش از 1660 سال قدمت دارند و هنوز هم زیتون های خوش طعمی تولید می کنند.
اگر فقط زیتون های بدون هسته ارزان قیمتی را امتحان کرده اید که به صورت تجاری تولید می شوند، پس باید برخی از انواع خوش طعم زیتون های ذکر شده در این مقاله را امتحان کنید.
زیتون نوعی میوه است که روی درختان زیتون رشد می کند و برای شما بسیار سالم است. صدها نوع زیتون وجود دارد که عمدتاً در کشورهای اطراف دریای مدیترانه رشد می کنند، اما در مناطق دیگر مانند کالیفرنیا نیز رشد می کنند. اسپانیا، یونان و ایتالیا بزرگترین تولیدکنندگان زیتون سبز، زیتون بنفش و زیتون سیاه هستند. طعم شور، تلخ و گاه میوه ای زیتون عمدتا به دلیل روش های نگهداری است که برای درمان زیتون استفاده می شود.
صدها گونه درخت زیتون نه تنها به خاطر میوه های خوشمزه زیتون بلکه به خاطر چوب و برگ هایشان نیز ارزشمند هستند. در واقع می گویند برخی از انواع درختان زیتون بیش از 1660 سال قدمت دارند و هنوز هم زیتون های خوش طعمی تولید می کنند.
اگر فقط زیتون های بدون هسته ارزان قیمتی و روغن زیتون کریستال را امتحان کرده اید که به صورت تجاری تولید می شوند، پس باید برخی از انواع خوش طعم زیتون های ذکر شده در این مقاله را امتحان کنید.
زیتون سبز در مقابل زیتون سیاه
بسیاری از مردم تصور می کنند که زیتون سبز و زیتون سیاه انواع مختلفی از زیتون از انواع مختلف درختان زیتون هستند. با این حال، همه انواع زیتون – سبز، سیاه، بنفش، و قرمز/بنفش همان نوع میوه زیتون از یک درخت هستند. تفاوت بین زیتون سبز و سیاه بستگی به رسیده بودن زمان چیدن زیتون دارد.
با رسیدن زیتون، از سبز به قرمز روشن و سپس بنفش تبدیل میشود و سپس سیاه میشود. زیتون سبز در ماه های سپتامبر و اکتبر آماده چیدن است. در اواخر نوامبر و دسامبر، فصل برداشت واقعاً آغاز می شود، زمانی که زیتون های نرم، رسیده و سیاه آماده برداشت هستند.
این سوال که آیا زیتون پرورده سیاه بخوریم، همه به ذائقه شخصی بستگی دارد. زیتون سبز سفت تر و طعم تلخ تری دارد. زیتون سیاه نرم تر و طعم شیرین تری دارد. اما نگهداری زیتون در آب نمک، سرکه، روغن زیتون یا خشک کردن آنها نیز بر طعم و بافت انواع زیتون تاثیر می گذارد.
انواع زیتون
بیایید به برخی از محبوب ترین انواع زیتون که می توانید بخورید تا طعم مدیترانه ای لذیذی به غذای خود بدهید نگاه کنیم.
زیتون کالاماتا: زیتون کالاماتا یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین انواع زیتون یونانی است. این زیتون های بنفش مایل به قرمز در منطقه کالاماتا در جنوب یونان رشد می کنند. زیتون های کالاماتا همچنین می توانند زیتون قهوه ای، زیتون بنفش یا زیتون سیاه باشند.
زیتون های کالاماتا دارای وضعیت منشاء حفاظت شده (PDO) هستند، به این معنی که زیتون هایی که به عنوان “کالاماتا” به بازار عرضه می شوند باید از این منطقه باشند.
از آنجایی که زیتون کالاماتا حاوی مقدار زیادی روغن است، تولیدکنندگان و صادرات روغن زیتون نیز از این نوع زیتون برای پرس روغن زیتون استفاده می کنند. با این حال، طعم شور و شیرین آنها این زیتون ها را برای استفاده به عنوان زیتون سفره عالی می کند.
میدانید که نگهداری زیتون یونانی کالاماتا به طور کلی در آب نمک یا سرکه شراب قرمز پخته می شود. آنها به خوبی با پنیر فتا، سبزیجات بوداده یا به عنوان یک تاپناد تطبیق می کنند.
زیتون آگرینیون: زیتون های منطقه آگرینیون یونان یکی دیگر از انواع محبوب و خوش طعم زیتون یونانی است. زیتون آگرینیون میوه ای از درخت Conservelea است که گفته می شود یکی از قدیمی ترین گونه های درخت زیتون در جهان است.
زیتون آگرینیون به صورت زیتون سبز یا زیتون سیاه فروخته می شود و در شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارد. این زیتون های یونانی در آب نمک پخته می شوند و طعمی تند و ترش پیدا می کنند. معمولاً این زیتون ها را با هسته ای به فروش می رسانند که به راحتی از گوشت آبدار آن جدا می شود.
زیتون آمفیسا: زیتون آمفیسا زیتون سبز یا سیاهی است که در یونان مرکزی رشد می کند و همچنین دارای وضعیت PDO است. گفته می شود که بیش از 1.2 میلیون درخت زیتون در منطقه آمفیسا یونان وجود دارد.
زیتون هایی که در منطقه Amfissa رشد می کنند روی همان نوع درخت زیتون رشد می کنند که زیتون های Agrinion – درخت Conservelea. آب و هوای محل رشد آنها باعث می شود طعم شیرین و میوه ای بیشتری نسبت به سایر میوه های زیتون داشته باشند.
بسته به زمان برداشت آنها، این زیتون ها می توانند اندازه کوچکی داشته باشند. با این حال، زیتون Amfissa کاملا رسیده گوشتی و گوشتی با طعم میوه ای است.
زیتون سیاه یا سبز آمفیسا روغن زیتون رویال اصلی رومیزی عالی می سازد و برای تولید روغن زیتون نیز استفاده می شود.
زیتون هالکیدیکی: زیتون هالکیدیکی زیتون های سبز بزرگی هستند که از منطقه هالکیدیکی در یونان هستند.
از آنجایی که این نوع زیتون یونانی بسیار بزرگ است، گاهی اوقات به آن “زیتون الاغ” می گویند.
زیتون هالکیدیکی عموماً رنگ سبز روشنی دارد که هر چه میوه بالغ شود زرد می شود. زیتون هالکیدیکی در آب نمک پخته می شود تا طعم تلخ زیتون خام را از بین ببرد. همانطور که در آب نمک تخمیر می شوند، این زیتون های سبز روشن طعم کمی تند با رایحه های میوه ای پیدا می کنند. برای برخی افراد، زیتون هالکیدیکی بهترین زیتون یونانی است و به عنوان یکی از بهترین زیتون های رومیزی شناخته می شود.
زیتون آراوکو: Arauco نوعی زیتون سبز تیره است که در منطقه La Rioja در اسپانیا یا در منطقه Arauco در آرژانتین می روید.
این نوع بزرگ زیتون زمانی که هنوز سبز است برداشت می شود و سپس در آب نمک پخته می شود. برای افزایش طعم آن، تولید کنندگان زیتون اغلب از رزماری در مایع پخت استفاده می کنند.
زیتون گوشتی بزرگ اغلب برای تهیه روغن زیتون اتکا ورامین استفاده می شود که روغن میوه ای تولید می کند که طعمی تند دارد. می توانید از زیتون آراوکو به عنوان زیتون رومیزی نیز استفاده کنید تا از طعم خوش نمک آن لذت ببرید.
زیتون آربکینا: زیتون Arbequina یکی از محبوب ترین گونه های زیتون اسپانیایی است. آنها به گونه ای محبوب از زیتون تبدیل شده اند که اکنون این درختان زیتون در آمریکای جنوبی، استرالیا و ایالات متحده رشد می کنند.