درختی که باستانی از مدیترانه کشت شده است درخت زیتون است. زیتون سیاه قبل از برداشت روی درخت اجازه دارد تا برسد. زیتون خام غیرقابل خوردن است و قبل از مصرف باید درمان شود. به همین دلیل است که زیتون ها را قبل از مصرف در روغن یا آب نمک یا سرکه بسته بندی می کنند. راه های زیادی برای درمان زیتون وجود دارد. با این حال؛ کنسرو زیتون سیاه بیشتر در آب نمک پخته می شود.
فواید سلامتی:
کاهش وزن
چربیهای تک غیراشباع، نوعی که در زیتون یافت میشود، وقتی جایگزین چربیهای اشباع میشود، ممکن است کاهش وزن را تشویق کند. نشان داده شده است که مصرف روغن زیتون باعث تجزیه چربی های داخل سلول های چربی، خلاص شدن از شر چربی های شکم و کاهش حساسیت به انسولین می شود.
افرادی که بیشترین مصرف زیتون ایران را دارند به طور کلی کالری کمتری می خورند و به ندرت اضافه وزن دارند. آزمایشات خون نشان می دهد که آنها دارای سطوح بالاتری از سروتونین هستند، هورمونی به اصطلاح سیری که باعث می شود احساس سیری کنیم.
فواید قلبی عروقی
مواد مغذی آنتی اکسیدانی موجود در زیتون سیاه مانع از اکسیداسیون کلسترول می شود و در نتیجه به پیشگیری از بیماری قلبی کمک می کند. زیتون حاوی چربی است، اما نوع سالم تک غیراشباع آن است که مشخص شده است خطر ابتلا به تصلب شرایین را کاهش می دهد و کلسترول خوب را افزایش می دهد.
پیشگیری از سرطان
زیتون سیاه منبع عالی ویتامین E است که توانایی درخشانی در خنثی کردن رادیکال های آزاد در چربی بدن دارد. به خصوص هنگام کار با چربی های تک غیراشباع پایدار موجود در زیتون، ویتامین E می تواند فرآیندهای سلولی را ایمن تر کند. اگر DNA یک سلول آسیب ببیند، ممکن است جهش پیدا کند و سرطانی شود. مطالعات نشان داده اند که رژیم غذایی حاوی روغن زیتون ورامین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد، تقریباً به اندازه رژیم غذایی غنی از روغن ماهی خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.
سلامت پوست و مو
زیتون سیاه سرشار از اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان هایی است که تغذیه، آبرسانی و محافظت می کند. ویتامین E موجود در زیتون از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند، بنابراین از سرطان پوست و پیری زودرس محافظت می کند. با استفاده از چند قطره روغن زیتون می توانید چهره ای سالم و درخشان به دست آورید. موها را قبل از هر حمام با روغن زیتون مرطوب کنید و با مخلوط کردن آن با زرده تخم مرغ و رها کردن آن قبل از آبکشی و شستن یکنواخت حالت دهید.
استخوان و بافت همبند
تواناییهای ضد التهابی چربیهای تک غیراشباع، ویتامین E و پلیفنولهای موجود در زیتون سیاه ممکن است به کاهش آسم، استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید کمک کند. روغن زیتون همچنین حاوی ماده شیمیایی به نام اولئوکانتال است که به عنوان مسکن عمل می کند. تحقیقات نشان داده است که اولئوکانتال التهاب را به همان معنی مهار می کند که داروهایی مانند ایبوپروفن انجام می دهند.
سلامت دستگاه گوارش
مصرف مکرر ویتامین E و چربیهای تک غیراشباع موجود در زیتون سیاه با کاهش میزان سرطان روده بزرگ مرتبط است. این مواد مغذی با خنثی کردن رادیکال های آزاد به پیشگیری از سرطان روده بزرگ کمک می کنند. عملکرد محافظتی روغن زیتون اتکا همچنین تأثیر مفیدی بر زخم و ورم معده دارد. یک فنجان زیتون سیاه همچنین حاوی 17 درصد فیبر مورد نیاز روزانه است که با کمک به حرکت غذا در این سیستم با سرعتی سالم تر، سلامت دستگاه گوارش را ارتقا می دهد. این باعث میشود که هر یک از بخشهای دستگاه گوارش مجبور نباشند بیش از حد سخت کار کنند و از تعادل ایدهآل مواد شیمیایی و جمعیت میکروارگانیسمهای مورد نیاز برای یک سیستم گوارشی سالم پشتیبانی میکنند.
منبع خوب آهن
زیتون سیاه سرشار از آهن است. توانایی گلبول های قرمز برای حمل اکسیژن در سراسر بدن به دلیل وجود آهن در خون است. اگر از کمبود آهن رنج می بریم، بافت های ما اکسیژن کافی دریافت نمی کنند و ممکن است احساس سردی یا ضعف کنیم. آهن همچنین نقش حیاتی در تولید انرژی دارد. بخشی ضروری از تعدادی آنزیم از جمله آهن کاتالاز، پراکسیداز آهن و آنزیم های سیتوکروم است. همچنین به تولید کارنیتین، یک اسید آمینه غیر ضروری که برای استفاده از چربی مهم است، کمک می کند. علاوه بر این، عملکرد صحیح سیستم ایمنی به آهن کافی بستگی دارد.
سلامت چشم
یک فنجان زیتون سیاه حاوی ده درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین A است که وقتی به شکل شبکیه تبدیل شود، برای سلامت چشم ها بسیار مهم است. این چشم را قادر می سازد تا بین نور و تاریکی بهتر تشخیص دهد و در نتیجه دید در شب را بهبود بخشد. علاوه بر این، اعتقاد بر این است که ویتامین A در برابر آب مروارید، دژنراسیون ماکولا، گلوکوم و سایر بیماری های چشمی مرتبط با سن موثر است این خصوصیات منجر به افزایش صادرات زیتون شده است.
سطح خون را افزایش می دهد
زیتون توانایی افزایش سطح گلوتاتیون (یکی از مواد مغذی آنتی اکسیدانی برتر بدن) را در خون نشان داده است. مصرف پالپ زیتون با افزایش قابل توجه سطح گلوتاتیون در خون و بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی همراه است.
از آلرژی جلوگیری می کند
تحقیقات جدید ممکن است به توضیح چگونگی عملکرد زیتون برای ارائه مزایای ضد التهابی به ما کمک کند، به ویژه در شرایط آلرژی. همچنین ممکن است زیتون نقش ویژه ای به عنوان بخشی از یک رژیم کلی ضد حساسیت داشته باشد. گردش خون شما بهبود می یابد و با مصرف زیتون می توانید راحت تر نفس بکشید. آنها می توانند جریان خون را افزایش دهند و از طریق خواص ضد التهابی خود به کاهش اثرات بیماری هایی مانند آسم کمک کنند.