زیتون میوه های کوچک و بیضی شکل با سنگ سخت و غیر خوراکی است که به طور سنتی در سراسر دریای مدیترانه و همچنین در کالیفرنیا کشت می شود. آنها بسته به زمان چیده شدن در سایه های سبز و مشکی متفاوت هستند – سبز نارس و سیاه و کاملا رسیده است.
پس از چیدن، زیتون ها را یا فشار می دهند و به روغن تبدیل می کنند، یا آنها را پخته و سپس ترشی می کنند. در غیر این صورت طعم بسیار تلخی دارند. آنها را می توان به طور کامل مصرف کرد (با برداشتن سنگ یا هسته) یا می توان از آنها در پخت و پز استفاده کرد.
زیتون ها از نظر طعم و اندازه بسته به نوع، منطقه و ماریناد یا چاشنی آنها متفاوت است. ممکن است زیتون هایی با برچسب کشور پیدا کنید مانند اسپانیایی یا یونانی – یا ممکن است با نام گونه خاص آنها مانند کالاماتا آشنا باشید.
طیف کاملی از راهنمای فواید سلامتی ما را کشف کنید یا مجموعهای از دستور العملهای زیتون مانند اسپاگتی با لیمو و زیتون را امتحان کنید یا درباره فواید روغن زیتون برای سلامتی بیشتر بخوانید.
مشخصات تغذیه ای زیتون
یک قاشق غذاخوری (8 گرم) زیتون (در آب نمک) فراهم می کند:
9 کیلو کالری / 35 کیلوژول
0.1 گرم پروتئین
0.9 گرم چربی
0.3 گرم فیبر
8 میلی گرم پتاسیم
5 میلی گرم کلسیم
زیتونها معمولاً دارای نمک بالایی هستند، زیرا در آب نمک یا آب نمک بستهبندی میشوند و حاوی حدود 0.6 گرم نمک در هر پنج زیتون است. NHS مصرف نمک را برای بزرگسالان بیش از 6 گرم و برای کودکان بسته به سن آنها بین 2 تا 5 گرم در روز توصیه می کند.
برترین فواید زیتون برای سلامتی
- سرشار از آنتی اکسیدان
زیتون و روغن زیتون اتکا سرشار از ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول است که خواص آنتی اکسیدانی موثری دارد. از اثرات مفید این ترکیبات می توان به کاهش خطر بیماری های مزمن مانند تصلب شرایین و سرطان اشاره کرد.
- ضد التهاب هستند
یکی از پلی فنول های موجود در زیتون اولئوکانتال نام دارد. به نظر می رسد این ترکیب دارای فعالیت دارویی مشابه ایبوپروفن است و به عنوان یک ضد التهاب طبیعی عمل می کند. جالب توجه است که این خاصیت مفید با تغییرات مثبت در مبتلایان به آرتریت روماتوئید همراه است.
- از سلامت قلب حمایت می کند
اگرچه چربی بالایی دارد، اما اکثریت آنها یک نوع تک غیراشباع مفید به نام اسید اولئیک است. این اسید چرب با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است. اسید اولئیک ممکن است با تنظیم تعادل کلسترول و کاهش فشار خون به این روش کمک کند.
- ممکن است از سلامت استخوان حمایت کند
مطالعات حیوانی نشان میدهد که ترکیبات گیاهی موجود در زیتون و روغن زیتون سیاه به جلوگیری از تحلیل استخوان کمک میکند، اگرچه این یافتهها به نظر میرسد شواهد انسانی مثبتی وجود ندارد. گفته می شود، به نظر می رسد کسانی که از رژیم مدیترانه ای پیروی می کنند، کمتر دچار شکستگی می شوند.
- یک غذای تخمیر شده هستند
زیتون یکی از محبوب ترین غذاهای تخمیری است که با مصرف این گونه غذاها باکتری ها و آنزیم های مفیدی را به فلور روده خود اضافه می کنید که سلامت میکروبیوم روده و سیستم گوارشی شما را افزایش می دهد و ممکن است عملکرد سیستم ایمنی شما را تقویت کند.
آیا زیتون برای همه بی خطر است؟
زیتون و روغن زیتون کریستال یک غذای اصلی برای بسیاری از سالم ترین جمعیت های جهان، انتخاب خوبی برای اکثر مردم در نظر گرفته می شود. گفته می شود، گزارش های نادری از آلرژی ثبت شده است، اگرچه این موارد معمولاً به گرده درخت زیتون مربوط می شود تا میوه.
فرآیند پختی که زیتون در معرض آن قرار میگیرد، محتوای نمک آنها را افزایش میدهد، بنابراین اگر از یک رژیم غذایی کم نمک پیروی میکنید، ممکن است نیاز به تعدیل مقداری که میخورید داشته باشید.