زیتون مانزانیلا که به عنوان ملکه زیتون های رومیزی سبز نیز شناخته می شود از اسپانیا منشا گرفته است. اگرچه مردم توجه بیشتری به استخراج روغن خود کردهاند، اما یکی از پرطرفدارترین غذاهای جهان است. گنجاندن این گونههای میوههای زیتون در رژیم غذایی ما فواید بسیاری برای سلامتی دارد.
فواید زیتون مانزانیلا:
تن ها آنتی اکسیدان را فراهم کنید:
اکسیداسیون در بدن با پیشرفت و رشد بسیاری از بیماری ها مانند بیماری قلبی و سرطان مرتبط است. زیتون یک ماده غذایی با آنتی اکسیدان بالا است که عمدتاً پلی فنول ها را فراهم می کند که یک عنصر قوی ضد دیابت، محافظت کننده عصبی و ضد سرطان است. مزایای آنتی اکسیدان های دریافت شده از زیتون مانزانیلا تقریباً از تمام سیستم های بدن فراتر می رود. علاوه بر این، زیتون به افزایش سطح گلوتاتیون در خون کمک می کند و این ویژگی ها صادرات زیتون را افزایش داده است.
کاهش کلسترول و فشار خون بالا:
در حالی که زیتون منبع خوبی از چربی است، مانند سایر چربی ها هیچ اثر خطرناکی بر روی عروق ندارد. مطالعات نشان می دهد که زیتون مانزانیلا به دلیل داشتن اسید اولئیک، توانایی کاهش فشار خون را دارد و به کنترل و کاهش کلسترول کمک می کند. مصرف زیتون مانزانیلا همچنین به کاهش فشار خون و التهاب کلی قلبی عروقی کمک می کند.
تسکین درد:
زیتون مانزانیلا حاوی مقدار کمی از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) است که از دسته دارویی است که درد را کاهش می دهد، تب را کاهش می دهد و از لخته شدن خون جلوگیری می کند. بنابراین، مصرف این گونههای زیتون از رشد آنزیمهای ایجادکننده التهاب جلوگیری میکند و در نتیجه درد را تسکین میدهد.
درمان و پیشگیری از سرطان:
ترکیبات فنولی موجود در زیتون مانزانیلا و روغن زیتون اتکا ضد تومور بوده و به ویژه در پیشگیری از سرطان سینه، روده بزرگ و معده موثر است. بنابراین، زیتون در میان برخی از بهترین غذاهای مبارزه با سرطان طبقه بندی می شود.
تقویت سلامت قلب:
زیتون مانزانیلا حاوی طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان ها، ترکیبات ضد التهابی، ویتامین E، چربی های سالم و مس است که همگی برای حفظ سلامت قلب ضروری هستند. بنابراین، مصرف منظم آنها به کاهش خطر عوارض قلبی و پیشگیری از بیماری عروق کرونر کمک می کند.
به عنوان یک پروبیوتیک طبیعی کار کنید:
مطالعه ای که توسط مجله تغذیه اروپایی منتشر شده است می گوید که ترکیبات فنولی موجود در زیتون می تواند تعداد بیفیدوباکتری های خوب را که ویتامین ها و مواد شیمیایی ضد باکتریایی را در بدن تولید می کنند، افزایش دهد. بنابراین، زیتون سلامت روده را بهبود می بخشد و عملکرد میکروبیوم را بهبود می بخشد.
خطر ابتلا به دیابت و چاقی کمتر است:
زیتون مانزانیلا با وجود مقدار زیادی چربیهای تک غیراشباع، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و چاقی را تا حد زیادی کاهش میدهد. آنتی اکسیدان های موجود در آنها همچنین به مهار آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو مرتبط با دیابت کمک می کند، که زیتون را به یک درمان موثر برای هیپرگلیسمی و عوارض دیابت تبدیل می کند.
کمک به مبارزه با عفونت:
آنتی اکسیدان ها و آنتی بیوتیک های موجود در زیتون ایران و زیتون مانزانیلا آن را در مبارزه با برخی از عفونت های میکروبی، ویروسی و قارچی موثر می کند. ثابت شده است که میوه زیتون و عصاره برگ زیتون در مهار رشد تعدادی از عفونت های ویروسی، قارچی و باکتریایی از جمله MRSA موثر هستند.
جلوگیری از پوکی استخوان:
وجود پلی فنول ها در روغن زیتون رویال اصلی باعث می شود زیتون در جلوگیری از تحلیل استخوان مفید باشد. مطالعات نشان داده اند که آنها در شکل گیری و حفظ استخوان موثر هستند. و از آنجایی که زیتون سرشار از مواد مغذی گیاهی است، باید به هر رژیم غذایی درمان پوکی استخوان اضافه شود.
اینها تنها تعداد انگشت شماری از فواید سلامتی بود که با گنجاندن زیتون مانزانیلا در رژیم غذایی به همراه داشت و موارد بسیار بیشتری در این لیست وجود دارد، مانند فواید مو و پوست، بهبود بینایی چشم، تنظیم آنزیم های گوارشی و غیره. با طعم تلخ، بهتر است مقداری غذای حاوی زیتون سفارش دهید.